Administratie

Een geordende administratie is de basis voor overzicht in geldzaken, de financiën.

Met administratie hebben we allemaal te maken en het is eigenlijk nooit klaar. De administratie bijhouden betekent de post en e-mail afhandelen, afspraken noteren, een telefoontje plegen en een keuze maken tussen iets weggooien of logisch opbergen. Administreren kan op papier of digitaal. Of beide. Het werkt prettig op een praktisch ingerichte computer en in herkenbare digitale mappen en/of papieren ordners. 

Geen overzicht geldzaken
Overzicht hebben op de administratie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De (ongeopende) post, kranten en folders stapelen zich op, de agenda en mailbox lopen vol en je kunt belangrijke papieren niet vinden. Je hebt geen idee waar en hoe je moet beginnen en schuift het steeds voor je uit. Om grip te houden op geldzaken kan iemand uit de omgeving misschien helpen, maar wat je hen er niet mee wilt belasten? 

Hulp en advies
Als gecertificeerd professional organizer (opruimcoach) help ik je naar  een voor jou werkbare en functionele administratie. We maken een handig en overzichtelijk (digitaal) werk- en bewaararchief. Geen zorgen, de administratie blijft in de eigen woning, dat is veilig en vertrouwd. Op een eenvoudige manier heb je al snel weer vertrouwen en overzicht in de administratie en de financiën. Geen extra kosten meer door verkeerde of uitgestelde beslissingen en de documenten netjes en vindbaar opgeborgen volgens de bewaartermijnen.

Werkmap
De meeste bedrijven en instanties werken digitaal. Om een overeenkomst, lidmaatschap of online account tijdig te kunnen opzeggen of wijzigen is gebruikersinformatie nodig. Bij het op orde brengen van de administratie maken we een (digitale) werkmap met daarin belangrijke informatie uit de administratie. Twee vliegen in één klap dus. 

Nabestaandendossier
Met het maken van een ‘persoonlijk memorandum’, het nabestaandendossier gaan we nog een stapje verder. In dit dossier noteren we niet alleen accountgegevens maar bijvoorbeeld ook informatie over gezondheid, werk en overlijden.

Werkwijze

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt bij Zaak van Opruimen.  
Op vertrouwen, met persoonlijke, energieke aandacht en respect voor jouw spullen.

 1. Kennismaking
  Een administratie opruimtraject is maatwerk. Hoe lang een traject duurt, hangt onder meer af van het beschikbare budget, jouw situatie en leefomgeving, hoe je fysieke en mentale gezondheid is en hoe snel je beslissingen kunt nemen. Na een kennismakingsgesprek maak ik een vrijblijvende en op maat gemaakte offerte. 
 2. Laten we starten
  We hebben een klik en besluiten samen te gaan werken. Een werkafspraak duurt meestal 2-4 uur en kan éénmalig, tijdelijk of voor langere duur zijn. Dat is afhankelijk van de achterstand en wat je zelf nog kunt doen.
 3. Begeleiding
  Door samen te werken op een passend tempo en naar jouw wensen zorgen we voor de beste manier van administreren. We pakken aan wat op dat moment belangrijk is en mogelijk om te doen. Ik ondersteun en adviseer je en begeleid je naar een overzichtelijke administratie.
 4. Resultaat
  Vertrouwen in, en controle over de administratie. De administratie is weer overzichtelijk, documenten zijn vindbaar opgeruimd en het is goed bij te houden. We werkten in vertrouwen en met respect voor de aanwezige spullen.

Kosten

Natuurlijk kost de investering voor rust, ruimte en overzicht geld. Het verdient zich vaak dubbel en dwars terug.

Kennismakingsgesprek: Een telefonische intake of een kennismakingsgesprek op locatie is gratis.
Tarief: Het uurtarief voor professional organizing of een uitgebreider intakegesprek bedraagt voor particulieren €45,- per uur (vrijgesteld van btw tot 31-12-2020).
Reiskosten: Met de auto kan ik overal komen, maar voor afstanden tot 10 kilometer kom ik liever op de fiets en zijn de reiskosten inclusief. Vanaf 10 kilometer: € 0,25/kilometer (exclusief eventuele parkeerkosten).
Annulering: Begeleiding sessies die binnen 24 uur voor de afspraak worden afgezegd worden 50% van de kosten doorberekend.

Goed te weten

Belangrijk
Op deze website wordt gesproken over je en jij. Naar mijn mening wordt de inhoud dan wat persoonlijker. Belangrijk te weten is dat alles wat we bespreken vertrouwelijke informatie is en onder ons blijft.

Heb je al een nabestaandendossier?
Alle informatie die van belang is voor de toekomstige nabestaanden leg je vast in een nabestaandendossier. Zo worden zij niet extra belast met het regel- en uitzoekwerk en kunnen ze rouwen, zonder al te veel rompslomp.

Nabestaandenzorg
Na het overlijden van een dierbare vragen veel zaken de aandacht. In een nazorggesprek komen het verlies en de praktische- en administratieve zaken aan bod en zetten we op een rijtje wat er nu moet gebeuren en wat nog even kan wachten. 

Professional organizing
Na een ingrijpende verandering in je leven kun je opruimbegeleiding gebruiken bij een verhuizing en het opruimen van spullen van een overleden dierbare. Je wilt graag leefbaar wonen en over de nalatenschap wil je zelf de regie hebben.

Onafhankelijk
Zaak van Opruimen werkt zelfstandig (geen onderdeel van een bedrijf) en levert onafhankelijke dienstverlening. Vergoeding van kosten is mogelijk vanuit het Persoonsgebonden budget (Pgb).

RIVM en Corona 
Op de dag van de werkafspraak zijn er geen gezondheidsklachten bij de klant en de organizer. Tijdens onze afspraak houden we 1,5 meter afstand en volgen we de richtlijnen van het RIVM.

Contactformulier*

         * De gegevens worden verwerkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming, zie het privacybeleid.
  Ik wil graag:
  Een kennismakingsgesprekEen vraag stellenTeruggebeld worden