8 Tips voor foto's bewaren

Hiermee kun je starten met het beheren en beheersen van foto’s.

Maak een overzicht
Maak een lijst van alle plekken waar je foto’s zijn, op de computer, telefoon, tablet, losse harde schijf en geheugenkaartjes of in apps zoals Whatsapp.

Bewaar alles op één plek
Gebruik voor de opslag één centrale plek en orden dit met slimme map-namen. Voorkom dubbele foto’s en overweeg om een fotobeheerprogramma te gaan gebruiken.

Slechte foto’s? Weg ermee!
Voordat foto’s naar hun vaste plek verhuizen kun je het beste slechte foto’s alvast weggooien. Zet synchronisatie van foto’s pas aan na deze schoningsactie.

Foto’s bewaren
Zorg dat de foto’s uit de zon bij kamertemperatuur worden bewaard bij een lucht- vochtigheid tussen de 35 en 55%. Bewaar ze dus niet in een kelder, schuur, garage of zolder.

Extra en automatisch
Datum en tijd wordt automatisch toegevoegd. Een locatie toevoegen aan de foto heet “taggen.” Het kost vooraf tijd, maar het zoekt en rubriceert gemakkelijker.

Maak slimme albums
In virtuele albums blijven foto’s op hun originele plek staan, maar worden gecombineerd tot album. In een fysiek album op de computer staan de foto’s in een vast album.

Gezichtsherkenning
De meeste beheerprogramma’s hebben een functionaliteit van gezichtsherkenning. Met het benoemen van de foto’s is er een mogelijkheid voor groeperen.

Back-up
Foto’s veiligstellen door ze te bewaren om meerdere en verschillende plekken. Of kies voor cloudopslag. Niet altijd gratis maar kent een onbeperkte opslagcapaciteit. 

error: Content is protected !!