Meer Zaak

Veel gestelde vragen

Heb je een andere vraag? Bel, mail me of gebruik het contactformulier.

Een professional organizer noemt men ook wel opruimcoach, huishoudcoach, thuis organizer, verhuiscoach, opruimhulp of personal organizer.  Hij helpt mensen met keuzes maken voor meer orde en structuur in de leefomgeving.

Er zijn verschillende en persoonlijke redenen, zoals:
Ο  Je hebt moeite met structuur aanbrengen en weet niet waar je moet beginnen.
Ο  Je ervaart keuzestress, tijdsdruk, schaamte en kunt slecht gemotiveerd blijven.
Ο 
Je hebt meer spullen dan ruimte en wilt advies over het aanpassen van je leefomgeving.
Ο  Je gaat binnenkort verhuizen, kleiner wonen en wilt gaan organiseren met een deskundig en onafhankelijk werkend persoon.

Nee, liever niet. Om een goed beeld te krijgen van de situatie is het beter dat het huis of de administratie eruit ziet zoals het er normaal gesproken uitziet en gebruikt wordt. Je hoeft je nergens voor de schamen, ik oordeel niet en zie mogelijkheden voor jou.

Uiteraard! Jij neemt de uiteindelijke beslissing over wegdoen of bewaren. Over de spullen waarover je twijfelt geeft ik je tips en help je tijdens dit soms lastige proces. Ook na de organizing afspraak geef advies over hoe je het behaalde resultaat kunt behouden.

We starten met het verzamelen en sorteren van de spullen in de ruimte die je wilt opruimen. Je neemt een beslissing over bewaren of wegdoen. De spullen die blijven worden praktisch ingedeeld en opgeborgen. Voor de overige spullen vinden we een duurzame bestemming.

Dat is afhankelijk van de opdracht, de achterstand, de lichamelijke- en geestelijke gezondheid en de snelheid waarmee je beslissingen durft en kunt nemen. De meest gangbare tijd voor een afspraak is drie uur. In die tijd zetten we alle energie in voor zichtbaar resultaat.
De werkdagen zijn in overleg te bepalen, ook in het weekend of in de avond.

Voor situaties die mijn expertise te boven gaan heb ik een uitgebreid netwerk met collega’s bij wie ik terecht kan met vragen en/of doorverwijzing.

 

Dat is niet noodzakelijk. Ik gebruik mijn laptop en telefoon. Persoonlijke gegevens worden hierbij nooit op de eigen informatiedragers opgeslagen. Als dit wel nodig blijkt leggen we dit schriftelijk vast na overeenstemming hierover.

Absoluut! Ik vind het belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt bij Zaak van Opruimen. Daarom behandel ik al jouw gegevens en informatie strikt vertrouwelijk en hanteer een privacyverklaring. Daarbij geef ik je persoonlijke en energieke aandacht met respect voor je spullen.

Ja, ik werk volledig onafhankelijk en zelfstandig. Ik heb ruime werkervaring in de gezondheidszorg, (sociale) verzekeringen, administratieve sector, bestuurswerk en ICT en heb een netwerk van dienstverleners welke gerelateerd zijn aan de werkzaamheden van Zaak van Opruimen. Op allerlei vlak kan ik gebruik maken van hun inzet en/of expertise.

Natuurlijk kost de investering voor rust en ruimte geld. Het verdient zich vaak dubbel en dwars weer terug. Zaak van Opruimen heeft een uurtarief en rekent reiskostenvergoeding. Dit is vrijgesteld van btw. 

Voor houders van een Persoonsgebonden budget (Pgb) met indicatie ‘individuele begeleiding’ bestaat de mogelijkheid voor tegemoetkoming van de kosten.

Afhankelijk van het aanbod van  uw uitvaartverzekering bestaat de mogelijkheid voor vergoeding van de kosten voor nabestaandenzorg. Een (gedeeltelijke) Kapitaalverzekering biedt optimale keuzevrijheid voor de nabestaanden. Nabestaanden bepalen hiermee zelf waaraan ze de gelduitkering willen besteden, zoals bijvoorbeeld een vrije keuze uit het aanbod Nabestaandenzorg. De Naturaverzekering biedt die vrije keuze veelal niet.

 

 

Professionaliteit

Logo LPN

Partner van en erkend door het Landelijk Platform nabestaandenzorg. ‘Op jouw betrokken manier het organizen combineren met nabestaandenzorg.’

Logo DFP

‘Wij zijn fan van jouw pragmatische én warme aanpak van het vak organizer. Blij dat we voortaan samen een goede digitale voor- en nazorgservice bieden.’

‘Uit de screening van dienst Justis blijkt dat er geen bezwaren zijn voor de functie of het doel waarvoor deze is aangevraagd.’

Uitgelicht

Libelle magazine

Libelle magazine

Zaak van Opruimen adverteert in het tijdschrift van Libelle uitvaartverzorging. Ondanks de bescheiden bijdrage voelt het voor mij heel groots.

For You magazine

For You magazine

Zaak van Opruimen staat in het For You magazine! Lees het hele artikel via de link in deze titel of online op de website foryoumagazine.nl.

Ervaringsdeskundig

Ervaringsdeskundig

Lees het blog over mijn eigen ervaring op de website van het LPN. Toevoegen van ervaring aan mijn eigen specialisatie geeft een gevoel van verbondenheid.

Toevoeging dienstverlening

Blijven leren

Toegevoegd aan de dienstverlening: nabestaandenbegeleider. De dag van morgen is je niet beloofd; bij leven kun je al veel vastleggen of regelen. Om in deze lastige en kwetsbare periode een waardevolle bijdrage te mogen leveren, daar word ik blij van. (10-2020)

Folder Zaak van Opruimen

Folder

Zichtbaar zijn op social media, netwerken en een vindbare website. Techniek en creativiteit vallen samen. Starten in coronatijd is een uitdaging en best uit mijn comfortzone, maar mét resultaat: een folder en een website om trots op te zijn. (07-2020)

Bevroren takken

Moederdag

Mijn moeder was van goud en ik herdenk haar met liefde. Door samen de spullen, die haar alleen maar ballast gaven, op te ruimen en vooraf na te denken over de bestemming van haar nalatenschap kon ze ons met een gerust hart achterlaten. Hier is het zaadje is gepland voor Zaak van Opruimen. (06-2020)

Zon en omega logo

Zon en omega

Deze foto van de zonsondergang is samen met het Omegateken van het sterrenbeeld Weegschaal de basis geweest voor het logo van Zaak van Opruimen. Het staat voor mij voor balans in werk, privé en gezondheid en werken met een stip op de horizon. (05-2020)

Thuiswerken Ester

Thuiswerken is best leuk

Geen reistijd en een flexibele indeling van je werkdag vraagt om een goede planning in werktijd en pauzes en creatieve oplossingen voor een comfortabele werkplek met je spullen binnen handbereik. Met een 'clean desk' start de volgende dag opgeruimd weer op. (03-2020)

Start Zaak van Opruimen

Een mooie aanvulling op werk en opleidingen en een logisch gevolg van wie en hoe ik ben. Opruimen is 'in' en in deze consumptiemaatschappij willen we niet meer consumeren uit gewoonte. Het maakt je bewuster van wat je in huis haalt. (01-2020)

Tips & Boeken

Weg ermee! – Dennis Storm

Aan de slag met de huishoudcoach – Els Jacobs

Opruimen voor je doodgaat – Margareta Magnusson

Links

Overlijden en nalatenschap

Rijksoverheid en belastingdienst

Persoonsgebonden budget

  • Wegwijzer naar zorg en ondersteuning: Regelhulp
  • PGB-informatie van de
    Sociale Verzekerings Bank: SVB 
  • Kun je zelf zorg regelen met een PGB?
    Doe de test: PGB-test

Zaak van Opruimen 

error: Content is protected !!