Nabestaanden

Hulp voor nabestaanden bij de praktische regelzaken.

Op enig moment komt iedereen te overlijden; voor de een wat eerder dan gewenst, voor de ander later dan gehoopt. Voor de nabestaanden zijn de praktische- en administratieve zaken vaak enorm tijdrovend en lastig. Terwijl je als nabestaande pas echt kunt rouwen als je deze fase met zorg kunt beleven. Rust brengen in een emotionele periode, dat is nabestaandenzorg.

Nabestaandenzorg

Zaak van Opruimen heeft de specialisatie nabestaandenzorg en is gericht op de praktische- en administratieve regelzaken. Verlies zet je leven stil. In een persoonlijk gesprek luister ik en leid je door het doolhof van de administratieve rompslomp. Waarin we zaken als nalatenschap, notaris, bankzaken, verzekeringen, inkomen, belastingen, contracten en wonen doornemen. Zodat je weer verder kunt met verdrietig zijn. Het geeft rust om de checklist later nog eens rustig door te nemen.

Preventie

Neem voorin plaats in de trein en hou zelf de regie.

Opruimen tegen het einde van het leven

We verzamelen tijdens ons leven heel wat spullen. Zelf kiezen waar de spullen vol met herinneringen terechtkomen doe je het liefst, maar je ziet op tegen het uitzoekwerk en de hoeveelheid. We nemen de tijd om deze herinneringen te omarmen en op een passend tempo, item voor item, keuzes te maken bij het opruimen. Loslaten en afscheid nemen of eervol bewaren. 

Een dossier van je leven

Of je nu jong of oud, ziek of gezond bent, het geeft rust door jouw administratieve- en emotionele keuzes in kaart te brengen. En het maakt het proces van de afwikkeling van de nalatenschap zo veel gemakkelijker. Je kunt dit doen met een persoonlijk levensdossier. Zo heb je nu inzicht in de administratie en maak je later van jouw nabestaanden geen spoorzoekers. 

Senioren

Veel zaken gaan tegenwoordig online en met het ouder worden is het soms lastig om vertrouwen te houden in de administratie. Als je niet kunt of wilt terugvallen op de omgeving regel ik dat voor je. Eenmalig of regelmatig, dat spreken we samen af.

Administratie

Voor velen is ‘de administratie doen’ niet de leukste of gemakkelijkste klus. Voor de thuiswerkplek werken we toe naar praktisch ingerichte mappen voor meer vertrouwen en routine. Van enveloppe via postvakje naar ordner. Met een digitale administratie ‘in the cloud’, is de digitale post gesorteerd en opgeslagen. Het persoonlijke dossier geeft inzicht in de accountgegevens en lidmaatschappen. Dat zijn twee vliegen in één klap! Geen zorgen, de administratie blijft in de eigen woning, dat is veilig en vertrouwd. 

Werkwijze en kosten

Kennismaken
We maken telefonisch, vrijblijvend en kosteloos kennis en bespreken de hulpvraag.

Resultaat
Ontzorgt zijn door overzicht in de administratieve- en praktische regelzaken.

Kosten
Persoonlijke maatwerkbegeleiding
€65,- per uur. Reiskosten €0,30 per kilometer.

‘Wat je in je handen houdt kun je verliezen, maar wat je in je hart bewaart zul je nooit kwijtraken.’ – S. La Rosa –

Wat anderen over Zaak van Opruimen zeggen...

Levensdossier

Informatie vastleggen uit je hoofd in een levensdossier is echt een wake-up call. Het stimuleert om alvast wat te regelen over zaken waar je niet zo snel aan zou denken. Het geeft zo veel lucht en ruimte, iedereen zou het moeten doen.

Administratie

Samen de praktische zaken doornemen geeft vertrouwen. Dit gaat verder dan een goed advies, dit gaat over toekomstbestendig opruimen en ordenen. Ester is geduldig en brengt rust en waardevolle tips.

Nalatenschap

Mijn vader kon moeilijk keuzes maken wat hij wilde bewaren na het overlijden van mijn moeder. Samen met Ester hebben we beetje bij beetje, op ons eigen tempo, het huis leeggeruimd en verkoop klaar gemaakt. De spullen kregen een goede bestemming of werden verkocht.

error: Content is protected !!