Levensdossier of Nabestaandendossier

Alle belangrijke informatie in één dossier vastgelegd. Dat is nu goed geregeld voor later.

Iedereen laat iets na bij overlijden en steeds meer mensen worden zich hiervan bewust. In een levensdossier noteer je alle belangrijke gegevens uit de administratie. Het is een compleet naslagwerk gevuld met relevante administratieve zaken en specifieke wensen.

Levensdossier of nabestaandendossier

Persoonlijk dossier van je leven

Heb je wel eens nagedacht over wat er na je overlijden met de spullen moet gebeuren? Zijn jouw nabestaanden op de hoogte van jouw wensen en online accountgegevens als je er niet meer bent? 
We gaan samen aan de slag om alles wat je geregeld en afgesloten hebt in beeld te krijgen en vast te leggen. Het levensdossier is een aanvulling voor nu als naslagwerk bij de administratie en voor later voor diegene die voor je moeten zorgen bij ziekte of achterblijven bij overlijden en doet dan dienst als een overzichtelijk nabestaandendossier.

Welke informatie leg je vast in het dossier?

Kort gezegd gaat dit om alles wat je belangrijk vindt bij leven en belangrijk is voor diegene die achterblijven. Denk hierbij aan jouw administratieve keuzes, persoonlijke zaken, je digitale spoor en toekomstige wensen zoals een wilsverklaring en (levens)testament. Een levensdossier heb je in eigen beheer, je kunt het dus op ieder moment zelf aanpassen en hoeft hiervoor niet naar de notaris.

Waarom maak je dit dossier?

Alle gegevens overzichtelijk op een rijtje geeft rust. Je houdt op die manier regie over je eigen leven en over hoe en wat er moet gebeuren na je overlijden. In geval van ziekte, dementie of overlijden hebben jouw naasten de benodigde gegevens direct bij de hand en kunnen ze zaken goed regelen op jouw verzoek en wensen. Laat je naasten vooral weten dat je dit naslagwerk hebt gemaakt.

Wanneer maak je een levensdossier?

Of je nu ziek of gezond bent, ieder moment is geschikt om relevante informatie te verzamelen en noteren. Zoals voor de jongere die de wijde wereld in trekt, ouders met opgroeiende kinderen of de senior die het einde ziet naderen door ziekte of ouderdom.

Samen doen

In een speciaal hiervoor gemaakte bewaarmap bouwen we puntsgewijs aan jouw maatwerkdossier. Mijn ervaring leert dat met persoonlijke ondersteuning, in goede balans tussen emotie en zakelijkheid, er meer informatie naar boven komt. Daarom is dit dossier niet los te koop. Desgewenst ontvang je een digitale versie en kunnen we jaarlijks informatie aanvullen of aanpassen.

Voordelen

Inzicht in de administratie. Overzichtelijk en overdraagbaar. Documenten vindbaar in bewaarmap. Vastleggen keuzes. Eigen regie. Zaak van Opruimen is partner van Digital Life Legacy, dé expert in digitale nazorg.

Werkwijze

Kennismaken
We maken telefonisch en vrijblijvend kennis.

Laten we starten
Verzamelen van informatie voor een compleet dossier.

Resultaat
Het dossier als naslagwerk en bij de dagelijkse administratie.

Kosten

Kennismaken
Het kennismakingsgesprek is kosteloos.

Tarief 
199,-
Incl. map en 2 uur begeleiding.

Reiskosten
Per kilometer 0,30.

Afspraak maken

error: Content is protected !!