Nabestaandenbegeleiding

Hulp voor nabestaanden bij de praktische regelzaken.

Op enig moment komt iedereen te overlijden; voor de een wat eerder dan gewenst, voor de ander later dan gehoopt. Voor de nabestaanden hebben de praktische en administratieve zaken vaak een enorme impact. Het is een tijdrovende en lastige bezigheid, terwijl je als nabestaande pas echt kunt rouwen als je deze fase met zorg kunt beleven.

Nabestaandenzorg

Rust brengen in een emotionele periode, dat is nabestaandenzorg. In een persoonlijk gesprek kun je je verhaal delen en geef ik informatie en advies over de zakelijke rompslomp. Ik neem de zorgen weg en heb oprecht aandacht voor het verlies. In ons gesprek kunnen zaken aan de orde komen over de nalatenschap, notaris, bankzaken, verzekeringen, inkomen, belastingen, contracten en wonen. Na afloop van ons gesprek ontvang je mijn checklist als naslagwerk. Zo kun je alles nog eens rustig doornemen.

Rouw

Verlies zet je leven stil. Naast verdriet zijn er zijn ook praktische uitdagingen. Ik luister en leid je door het doolhof op weg naar nieuw doelen. Beginnen bij het begin, en wat belangrijk is doen we het eerst. Zodat je weer verder kunt met verdrietig zijn.

Herinneringen

Spullen van een overleden dierbare zitten vol herinneringen. Wij nemen samen de tijd om deze herinneringen te omarmen. Ik help je, item voor item, om keuzes te maken bij het opruimen. Loslaten en afscheid te nemen of eervol bewaren.

Preventie

Neem plaats voorin de trein en houdt zelf de regie.

Een dossier van je leven

Of je nu jong of oud, ziek of gezond bent, jouw administratieve en emotionele keuzes in kaart brengen geeft rust en overzicht voor jezelf. En het maakt het proces van de afwikkeling van de nalatenschap zo veel gemakkelijker. Je kunt dit doen met een persoonlijk levensdossier. Zo heb je nu inzicht in de administratie en maak je later van jouw nabestaanden geen spoorzoekers. 

Opruimen tegen het einde van het leven

Tegen het einde van het leven staat het huis vaak vol met spullen en papieren. Spullen die je het liefst zelf zou willen opruimen zodat je kunt meemaken dat de spullen goed terechtkomen. Om een ander er later niet op te zadelen wil je het nu gaan aanpakken, maar je ziet op tegen de hoeveelheid en het uitzoekwerk. Ik help je sorteren en een goede bestemming te vinden voor de spullen waar je afstand van doet. Zo nodig neem ik het sjouwwerk, afvoer of verkoop van de spullen uit handen.

Senioren

Veel zaken gaan tegenwoordig online en met het ouder worden is het soms lastig om vertrouwen te houden in de administratie. Als je niet kunt of wilt terugvallen op de omgeving regel ik dat voor je. Eenmalig of regelmatig, dat spreken we samen af.

Werkwijze

Kennismaken
We maken telefonisch en vrijblijvend kennis en bespreken de hulpvraag.

Nabestaandengesprek
In een persoonlijk gesprek bij jou thuis zetten we alles op een rijtje.

Resultaat
Ontzorgt zijn en overzicht hebben in de praktische regelzaken.

Kosten

Kennismaken
Het kennismakingsgesprek is kosteloos.

Tarief
Nabestaandengesprek 129,-.
Incl. kort verslag en 1,5 uur.

Reiskosten
Per kilometer 0,25.

Logo LPN

Nabestaandenzorg van Zaak van Opruimen is gericht op de praktische- en administratieve regelzaken.
Zaak van Opruimen heeft de specialisatie nabestaandenzorg en is aangesloten bij het Landelijk Platform Nabestaandenzorg. 

Vrijblijvende afspraak

Wil je de regelzaken in kaart brengen zodat je niet snel iets kunt vergeten?
Aarzel dan niet en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

error: Content is protected !!